2 Haziran 2012 Cumartesi

Metin2 Online Tarihi

Bloguma hoş geldiniz





Metin2 TR

Üyelerimiz tarafından sıkça sorulan Metin2 Tarihi,Bağlantıları ve Tarihçesi hakkında
sizleri bilgilendirmek istedik.

Öncelikle MMOG oyunun kurucusu olan Ymir Entertainment Co.Ltd ile konumuza giriş yapalım.









Ymir Entertainment Co. Ltd. 1998 yılında kurulan bir şirket olup Kore ve Çin pazarına yayılarak, online oyun platformunu "Metin" adı altında 2D oyunla başlattı. Aynı oyun mantığını geliştirerek kullanıcılara sunmak isteyen Ymir Entertainment Co.Ltd. 3D görüntüsüyle 2005’in Şubat ayında "Metin2" olarak Kore ve Çin piyasasına ilk adımını attı kısa sürede popülarite sahibi oldu bu popülaritede kısa zamanda ticaretleşmesinin yolunu açtı tüm Dünya’ya yayılma planlarını Endonezya, Malezya, Singapur ve diğer ülkeler için Metin2 ihracatına başladı. Bilindiği üzere "Metin2" patenti "GameForge" adlı şirkette ve hizmeti "GameForc"e şirketi üzerinden almaktadır.


Metin 2 Nedir - Metin 2 Tarihçesi

"Metin2" çok oyunculu online istemci oyundur. 2005 yılının mart ayında Ymir Entertainment Co. Ltd. şirketi tarafından Kore'de yayına başladı.2006 yılında Gameforge 4D GmbH tarafından satın alındı ve 17 dilde hizmet vermeye başladı.Oyunun Türkiye sunucularında toplam 44 serverı bulunmaktadır. Merak konusu olan Metin adı ise oyunda büyük öneme sahip olan ve oyunun hikayesinin temelinde bulunan Metin Taşlarından esinlenerek verilmiştir.

Tarih

Oyun 2005'in mart ayında Kore ve Çin'de yayına başladı .Aralık 2006'da Gameforge tarafından satın alındı ve ilk dili Almanya'da beta olarak açıldı buda oyunun Avrupaki ilk sunucusudur.Mayıs 2007'de tam betalıktan kalkıp diğer 17 dilde yayına geçti.Avrupa'da 7.000.000 aktif kullanıcıyla dünyada toplam 50.000.000 kullanıcıya sahiptir.

Konusu ve amacı

Savaşçı : Becerileri ve ağır zırhlarıyla savaşçılar yakın dövüş konusunda büyük rol oynarlar. Güçlerini kuvvetli fiziksel yapılarından ve dengeli zihinsel yapılarından alırlar. Seçtikleri özelliğe göre yavaş olan çift el silahlarıyla rakiplerini yıkıma uğratabilir veya çok daha hızlı olan kılıç ve kalkanlarını beceriyle kullanarak kendilerini savunabilirler.

Ninja : Ninjalar pusu kurarak saldırabilen profesyonel suikatçilerdir. Hızı ve hareketliliği sağlamak için hafif zırhlar giyerler.
Kendilerini bu yeteneklere adadıkları için, Ninjalar hançer ve yay kullanan usta dövüşçülerdir.

Şaman : Şamanlar zekidirler ve Büyü ve Sihir kullanırlar. Savaşırken ve arkadaşlarına destek olurlarken, onların mistik güçleri çok etkilidir.Bu yeteneklerdeki uzmanlıkları sayesinde, bir Şaman saldırıların gücünü artırabilir yada iyileştirme ve destek büyülerini güçlendirebilir.

Sura : Suralar Kötülük Tohumunu kollarında büyütmeye karar verdiklerinde sihirli güçler kazanan Savaşçılardır. Bu nedenle yakın dövüş
savaşçılarına karşı ustadırlar uzak mesafeden sihir ile saldırı yapabilirler. Bu yeteneklere olan gereksinimlerinin sonucu olarak, saldırı sihirlerini güçlendirebilirler yada ek destek büyüleri kazanabilirler.
İmparatorluklar

Shinsoo-İmparatorluğu

Shinsoo-İmparatorluğu kıtanın güney kısmında yer alır. En önemli aktiviteleri ticarettir.
Yoon-Yoing tarafından eski imparatorluğun dağılmasından sonra doğuyla yapılan ticari bir anlaşma sonucu kurulmuştur. Shinsoo batı imparatorluklarıyla anlaşmazlıklar yaşamaktadır ve ticaret yolu tehlikelerle dolu olabilir. Metin Taşlarının tehlikesini farkettiklerinde, tüccarlarda silahlandılar. Amaçları: Kendilerini batıdan gelecek saldırılara karşı korumak, ticaret yolunu tekrar açmak ve eski imparatorluğu kendi iradelerinde yeniden bir araya getirmektir.


Jinno-İmparatorluğu

Jinno-İmparatorluğu kıtanın doğu kısmında yer alır. Bu İmparatorluk askeri güce dayalı kurulmuştur ve halkı agresif ve savaşçıdır.
Jinno-İmparatorluğunun lideri son imparatorun oğlu Ee-Ryoong ' dur. O eski imparatorluğu askeri gücüyle yeniden birleştirebileceğine inanır.
Metin Taşlarının anlamı ve etkileri ile ilgili korkular resmi olarak görmezden gelinmiştir. Ancak gizli düşüncelerinde Ee-Ryoong Metin Taşlarının ölümcül gücünü kendi planlarını gerçekleştirmek için kullanmanın yollarını aramaktadır.


Chunjo-İmparatorluğu

Chunjo-İmparatorluğu kıtanın batı kısmında yerleşmiştir. Ruhsal liderleri tarafından kontrol edilen teokratik bir imparatorluktur.
Eski imparatorun kuzeni Yoon-Young tarafından kurulmuştur. Yoon-Young Metin Taşlarının tehlikesini önceden keşfedebilmek için karısının devasa büyülü güçlerinden yardım aldı. Defalarca kez Metin Taşlarına karşı bir çözüm arayışının başlatılmasını önerdi ancak her defasında görmezden gelindi. Sonunda eski imparatorluğa karşı asi bir kardeşliğe liderlik etti. Eski imparatorun tahttan indirilmesinden sonra, Chunjo Doğulu ve Güneyli imparatorluklarla hala savaş halinde oldu.
Amaçları: Tüm kıtanın kontrolünü ele geçirmek ve Metin Taşlarının artan gücünü engellemek.


Oyunun Aldığı Ödüller

* En iyi grafik çalışması ödülü olarak: PC Oyunları, 8 Eylül 2008.
* En iyi MMORPG rol yapma oyunu olarak: Bravo Screenfun 13 Şubat 2008.
* Ücretsiz en iyi online rol yapma oyunu olarak: C’t, 4 Şubat 2008 .
* Dünyanın en çok oynanan online oyunu 20 Şubat 2009

4 yorum:

Yorum Yapınız.